Børnebøger om Darwin

valentine 

 


Charles Darwin : evolutionsteoriens fader / Heidi Moore
Om Charles Darwins liv (1809-1882) og om hvilke opdagelser han gjorde på sin jordomsejling med skibet HMS Beagle.
Fra 10 år .
Indhold: Manden bag teorien ; En naturforsker fødes ; Rejsen med Beagle ; Hjemrejsen ; Evolutionsteorien ; Et nyt kapitel ; Teorien vinder indpas

 

Charles Darwin / Alan Gibbons ; illustreret af Leo Brown
James er skibsdreng på sejlskibet "Beagle". På verdensomsejling en 1831-1836 følger han Charles Darwin, der ved hjælp af sine observationer, bl.a. på Galapagosøerne, udvikler sine tanker om udviklingslæren. Med faktaafsnit om Darwins opdagelser og teorier og om videnskabens verden i det 19. århundrede.
Udgivet i forbindelse med tohundredeårsdagen for Darwins fødsel.
På omslaget: Oplev Darwins verden gennem en skibsdrengs dagbog.
Fra 10 år

 

Opdagelsesrejsende : fra Leif den Lykkelige og Marco Polo til Charles Darwin og Jurij Gagarin / [tekst af] Hermann Stange ; med illustrationer af Dorothea Tust. - 1. oplag
Billedbog. Beretninger om 14 berømte opdagelsesrejsende og deres ekspeditioner gennem tiderne.
Egnet til højtlæsning .
Fra 6 år

 

Charles Darwin : manden, der fandt ud af livets gåde / af Berit Brogaard
Om Charles Darwin, hans liv og opvækst, hans iagttagelser under rejsen med skibet "Beagle" Jorden rundt, om hvordan planter, dyr og mennesker kan tænkes at være opstået gennem en lang udvikling.
Fra 12 år . 

 

Galapagos - de fortryllede øer / Gitte Jørgensen
Indledes med en gennemgang af øernes beliggenhed, opståen, historie og klima. Derefter besøges nogle af øerne i Galapagosgruppen, og der fortælles om Charles Darwin og det specielle dyre- og planteliv på øerne, herunder bl.a. havskildpadder, øgler, pingviner, måge- og finkearter samt fregatfugle m.fl..
Fra 11 år.
Indgår i serien: Øsamfund. 

 

Darwin og udviklingslæren / Steve Parker
Om Charles Darwin, hans liv og opvækst, hans iagttagelser under rejsen med skibet "Beagle" Jorden rundt, ideerne bag udviklingslæren og dens betydning for eftertiden.
Rygtitel: Charles Darwin og udviklingslæren.
Fra 13 år.
Indgår i serien: Videnskabens opdagelser. 

 

På eventyr med Darwin / [af] Peter Ward
I 1831 påmønstrer George Carter som skibsdreng på skibet Beagle og påbegynder en 5-årig jordomsejling. Om bord er Charles Darwin, som under turen samler stof til sin berømte bog "Arternes oprindelse".
Fra 12 år .